Speluitleg

Welkom bij de FC Poule WK poule!

Tijdens het EK 2024 hebben we onze eigen website voor de poule! Regels en bonusvragen zijn samen met fanatieke poulegenoten bedacht en daardoor is de FC Poule nu al een groot succes! Hieronder de spel uitleg. Mocht je nog vragen hebben laat het ons dan gerust weten.

De voorspellingen

Voorspel de eindstand van alle wedstrijden die tijdens het toernooi worden gespeeld. Dit kan tot 1 minuut voor de start van de wedstrijd. Zo heb je dus de mogelijkheid om tijdens het toernooi je voorspellingen bij te sturen als je merkt dat je sommige teams toch verkeerd had ingeschat, of bijvoorbeeld omdat de gedoodverfde winnaar het ineens zonder hun wereldspits moet doen.
De tijd op de server is bindend. Hierover is geen discussie mogelijk, wees er dus op tijd bij als je je scores nog wil wijzigen.

Zoals je hebt gezien, zijn de wedstrijden in de tweede fase nog niet ingevuld. Wanneer de teams bekend zijn, worden ze op de site gezet. En ook voor deze wedstrijden geldt dat je tot 1 minuut voor aanvang van de wedstrijd je score kan bijwerken. Maar als je een grote gok wil wagen, dan mag je ze natuurlijk ook meteen bij de start van het toernooi invoeren. Je kan de standen altijd nog wijzigen.

Belangrijk: Druk altijd op de knop “OPSLAAN” als je iets hebt gewijzigd!

De bonusvragen

Tijdens het toernooi zijn extra punten te verdienen via de bonusvragen. Dit zijn open vragen die je voor een bepaalde datum moet hebben beantwoord. Bij de vraag staat de datum vermeld en het aantal punten dat je kan verdienen. Let op: de meeste bonusvragen dienen uiterlijk op 14 juni voor 18:00 te zijn ingevuld!

De puntentelling

Bij de bepaling van de puntentelling wordt in de voorrondes gekeken naar de uitslag na afloop van de wedstrijd. Voor de finale wedstrijden wordt ook een eventuele verlenging meegenomen. Doelpunten in een strafschoppenserie worden niet meegenomen bij de bepaling van de puntentelling.

Je krijgt punten wanneer je de juiste winnaar aanwijst of correct hebt voorspeld dat het een gelijkspel wordt. Dit wordt de toto-uitslag genoemd. Als je ook de exacte eindstand weet te raden, krijg je de punten voor juiste uitslag.

Je hebt 3x de kans om een joker in te zetten. Gebruik ze goed, want het aantal punten dat je verdient wordt met inzet van een joker x3 gedaan! Als je bijvoorbeeld 2-1 hebt ingevuld, en de uitslag is 1-0 dan krijg je normaal 2 pt, maar met joker 2×3 = 6 pt. Als de uitslag 2-1 is, dan krijg je normaal 4 pt, maar met joker maar liefst 4×3 = 12 pt!

Voor de vraag welke landen er uit de poule naar de achtste finales gaan krijg je voor ieder goed land 2 punt. Indien er bij vragen meerdere landen / spelers etc goed zijn krijgt iedereen punten die een van deze landen / spelers etc heeft gekozen.

punten
juiste toto-uitslag 2
juiste uitslag 4
bonusvraag per vraag verschillend
joker x3 (driemaal in te zetten)

Aan de linkerzijde van het scherm zie je de top 5 van bondscoaches. Als je de complete stand wil zien, kun je naar de menu optie stand gaan.

Challenges

Net zoals andere edities zullen er bondscoach challenges zijn. Deze worden tijdens het toernooi bekend gemaakt, net als het aantal punten dat hiermee kan worden verdiend.

Afvalrace

Een nieuw spel-element is dit jaar is de “Afvalrace”. Bij wedstrijden van Oranje en willekeurige andere landen, dien je in te vullen welk land zal winnen (of gelijkspel). Dit hoeft niet te stroken met de uitslag die je invult in de toto. Iedereen die het goed heeft, krijgt 1 punt en mag door naar de volgende ronde. Indien je het fout hebt, val je af (vandaar “afvalrace”). De top-3 krijgt punten bij dit spel: #1 10 punten / 2# 6 punten / #3 3 punten. Indien de laatst overgebleven spelers tegelijk afvallen en er dus geen winnaar is aan te wijzen, dan zal er met deze overgebleven spelers een nieuwe ronde worden gespeeld. Indien er meerdere spelers zijn die als #2 of #3 afvallen, zullen zij allen de punten krijgen. Resultaat van een wedstrijd wordt bepaald na reguliere speeltijd + mogelijke verlenging. Penalty serie telt niet mee (dus bijv in de kwartfinale kan er ook sprake zijn van een gelijkspel).

Gelijke stand?

Wanneer meerdere spelers een gelijk aantal punten hebben, dan bepalen onderstaande zaken de volgorde in de stand (belangrijkste bovenaan):

  1. aantal keren juiste uitslag;
  2. aantal keren juiste toto uitslag;
  3. aantal bonusvragen juist beantwoord.

Is de stand dan nog steeds gelijk en eindigen deze spelers bij de winnaars voor de pot, dan beslist de organisatie hoe de pot wordt verdeeld.

Overige zaken

Bij zaken waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie.